|
| المقادير : |
| 1 كوب سمك ناضج او بواقي سمك مفتتة 1 بصلة صغيرة 2 فص ثوم بقدونس 2 بطاطس متوسطة ملح وفلفل بيضة 2 م ك بقسماط ناعم (لاشبلير) |
| للتغليف : بيض وبقسماط ودقيق +1/2 كوب لبن حليب |
| طريقة التحضير : |
| اولا : يشوح البصلة المقطعة والثوم في زيت نضع بواقي السمك بعد تنضيفها من الجلد والشوك في طبق يضاف عليها البطاطس بعد هرسها جيدا بشوكة + بقدونس او كسبرة +البصل والثوم يضاف 1 بيضة +2 م ك بقسماط مطحون ويقلب المزيج ثم يوضع في المجمد ربع ساعة يتماسك |
|
|
| يشكل خليط السمك والبطاطس علي شكل اقراص |
|
| ثم نضعها في دقيق ثم بيض ثم تغلف بالبقسماط الناعم وتدخل المجمد نصف ساعة تتماسك |
|
| ثم تقلي في زيت قليل وليس غزير كما بالصورة والزيت يكون قليل مع نار هادئة حتي تكون ناضجة ولا تتفتت |
|